Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. ožujka 2019.

FINA IT Razvojni centar Virovitica: Potpisivanje sporazuma o suradnji FINA-e i VŠMTI, ugovora o stipendiranju u subotu 16. ožujka u sklopu Viroexpa

U okviru nastupa Financijske agencije (Fine) na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, predsjednik Uprave Fine Dražen Čović, u subotu, 16. ožujka potpisat će sporazum o suradnji s dekanom virovitičke Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici Oliverom Jukićem. Također, bit će potpisani i ugovori o stipendiranju za troje studenata Visoke škole. Potpisivanje će se održati u Visokoj školi u 11,00 sati.

Ova je suradnja samo dio Fininog ulaganja u virovitičko područje koje je prepoznato kao još jedan rasadnik IT stručnjaka. Prostor razvojnog centra nalazit će se u zgradi Fine, a njegovu realizaciju podržavaju i Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica. Finin nastup na ovogodišnjem Viroexpu obilježit će predstavljanje Fininog informatičkog razvojnog centra (ITRC) u Virovitici koji će biti jedna neovisna, razvojna organizacijska cjelina koja će samostalno „proizvoditi“ IT usluge.

ITRC Virovitica bit će namijenjen razvoju IT usluga, što podrazumijeva čitav ciklus razvoja softvera, počevši od poslova analize, dizajna, programiranja te testiranja. Ovakav moderan ITRC koncept svakako je vezan uz suradnju s lokalnom zajednicom te pripadajućim učilištem, a krajnji cilj je razvoj modernih IT proizvoda koji zadovoljavaju potrebe lokalne zajednice te zapošljavanje lokalnog stanovništva, ponajprije studenata. U ovom slučaju, riječ je o studentima s Visoke škole Virovitica koji će se u Fininom razvojnom centru moći zaposliti preko student servisa, putem spomenute Finine IT stipendije te putem javnih natječaja koje je već objavila Fina (https://www.moj-posao.net/Posao/424136/IT-dizajner-visi-specijalist-mz/https://www.moj-posao.net/Posao/424131/IT-dizajner-visi-specijalist-mz/ )

Inače, Finini informatički centri osnivaju se na lokacijama gdje postoje ili djeluju učilišta koja obrazuju IT stručnjake. Ovakvi centri već postoje u Splitu i u Zaboku. Uz virovitički, u 2019. godini, Fina planira otvoriti ITRC-e u Osijeku i u Čakovcu. (fina.hr; Fotografija: Kristijan Toplak)

Share Button