Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. ožujka 2019.

Na 24. Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpu 2019, iz Austrije će se predstaviti 12 izlagača

Na 24. „Viroexpu“ međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, koji će se u Virovitici održavati od 15. do 17. ožujka 2019. godini, u organizaciji Ureda za vanjsku trgovinu Veleposlanstva Republike Austrije u Republici Hrvatskoj, izlagat će dvanaest izlagača iz Austrije. Austrija sudjeluje na Viroexpu od 2007. godine, kada je bila i „Zemlja partner sajma“.

Sudjelovanje Austrije na Viroexpu, u organizaciji Ureda za vanjsku trgovinu Veleposlanstva Republike Austrije u Republici Hrvatskoj, je primjer i sinteza izuzetno decentnog i uspješnog predstavljanja specifičnosti gospodarstva Austrije, potencijalnim poslovnim partnerima i posjetiteljima sajma. Ukupna vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i Austrije, u 2017.godini, iznosila je 22,2 mil.€, što je više prema 2016. godini za 29,12 posto. U vanjskotrgovinskoj razmjeni, Austrija je zastupljena sa 8,33%, što je svrstava na četvrtu poziciju, među sedamdeset i tri zemlje s kojima Virovitičko-podravska županija ima vanjskotrgovinsku razmjenu. (HGK ŽK Virovitica)

Share Button