Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. veljače 2019.

U Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici, započeo je s radom Centar izvrsnosti VPŽ: Srednjoškolci će usvajati nova znanja iz, matematike, kemije, fizike, te informatike s robotikom

U Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici, započeo je s radom Centra izvrsnosti u VPŽ koji sačinjava centre izvrsnosti za: matematiku, fiziku, kemiju, te informatiku s robotikom, a financira ga Virovitičko-podravska županija. Pokrenut je na inicijativu župana Igora Androvića, te pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesne Šerepac i ravnateljice Gimnazije Petra Preradovića, Jasminke Viljevac, koje su prvog dana i pozdravile srednjoškolce koji ga pohađaju. Inače, njega će pohađati 44 učenika. U budućnosti je cilj imati Mrežu centara izvrsnosti, koja će objedinjavati centre u Slatini, Orahovici i Pitomači. Učenici će se upoznavati s velikim brojem tema koje će im u budućnosti pomoći pri daljnjem školovanju.

Tijekom projekta „Budi STEMpatičan“ Virovitičko-podravske županije, u kojemu su sudjelovali potencijalno daroviti učenici, nastavnici STEM predmeta, stručni suradnici, ravnatelji srednjih škola i djelatnici Ureda za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije, uočen je određeni broj učenika koji se ističu u stvaralačkim mišljenjem, apstraktnim rasuđivanjem, posjeduju široko područje interesa i kvalitetu rada. „Centrom izvrsnosti“ su obuhvaćeni oni učenici srednjih škola naše županije koje su identificirale njihove škole, a za koje škole imaju suglasnost roditelja i koji na principu dobrovoljnosti žele sudjelovati u projektu. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button