Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. veljače 2019.

Vlatko Jelenčić je izabran za predsjednika Društva Crvenog križa Virovitičko-podravske županije, dopredsjednici su Sanja Kirin i Pavao Ramić, za ravnateljicu je predložena Željka Grahovac

Brzo i ekspeditivno, kirurški precizno, postao je Vlatko Jelenčić predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Društva Crvenog križa Virovitičko-podravske županije. Na osnivačkoj skupštini, kojoj su nazočni svjedočili u prostorima Gradskog društva crvenog križa grada Virovitice, Vlatko Jelenčić jednoglasno je dobio povjerenje skupštinara, koji su pritom izabrali i dvoje dopredsjednika (Sanja Kirin i Pavao Ramić). Županijsko Društvo Crvenog križa objedinit će zajednice gradskih društava Virovitice, Slatine i Orahovice. Sjedište će biti u Virovitici.

U uvodnom obraćanju, Vlatko Jelenčić je podcrtao kako će se baviti ustaljenim poslom ovakvih organizacija, odnosno: osposobljavanje djelatnika i volontera; prikupljanju potrebnih materijalnih potrepština kako bi se u slučajevima katastrofa mogli pobrinuti za potrebite i unesrećene. Naglasio je važnost edukacije građana, posebno mladih, posebno u svladavanju prve pomoći. Podcrtao je važnost suradnje i zajedničkog rada k poboljšanju sustava civilne zaštite.

U ime Virovitičko-podravske županije, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Melita Sirovica, naglasila je „kako će Županija stajati na raspolaganju novoosnovanom Društvu pomoći im u njihovom radu“.

U Odbor Županijskog društva Crvenog križa izabrani su: Vlatko Jelenčić, Sanja Kirin, Pavao Ramić, Saša Topić, Željka Kovač, Neda Dušak i Stevo Hulak. Na prvoj sjednici Odbora koja je održana nakon sjednice Skupštine, za likvidatora Društva imenovana je Borka Nasić, a za ravnateljicu je predložena Željka Grahovac iz GDCK Virovitica za čije imenovanje je pokrenut postupak dobivanja prethodne suglasnosti Glavnog odbora HCK.

S obzirom na to da su sredstva iz županijskog proračuna za sada jedini izvor financiranja Županijskog društva, u njemu neće biti zaposlena niti jedna osoba već će se raditi na volonterskoj bazi, a stručno-administrativne poslove za novo Društvo obavljat će Stručna služba GDCK Virovitica. (www.vpz.hr, www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button