Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. veljače 2019.

Tradicija i gastronomija: Pogledajte kako je bilo na 24. Danu manjića na obalama Drave kod Terezinog Polja

Športsko-ribolovni klub “Drava” iz Terezinog Polja održao je na Dravi na ušću mrjestilišta Mala Drava, „Đukin šor“, Dan manjića. Okupili su se brojni članovi kluba, ali i drugi ljubitelji ribe iz Virovitičko-podravske županije.

Domaćini su se iskazali gastronomskom ponudom i počastili sve goste. Bilo je tu šarana na rašljama, pohane ribe u kukuruznom brašnu, prvoklasni fiš, pečene slanine i kobasica. Ova tradicionalna manifestacija, organizirana je pod pokroviteljstvom Općine Lukač. Među brojnim posjetiteljima su bili zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić, domaćini i njihovi gosti.

– Na današnji dan po 24. puta odvija se manifestacija Dan manjića na našoj ljepotici Dravi. Došli su brojni članovi ŠRD “Drava” iz Terezinog polja i njihovi simpatizeri i prijatelji, zaljubljenici u ribolov… Svi prisutni će moći uživati u delicijama, koje su im pripremili domaćini. Općina Lukač je stala iza ove priredbe. Nadam se da će se ova tradicija nastaviti i ubuduće – rekao nam je načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić. (www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

 

Share Button