Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. siječnja 2019.

Tomislav Tolušić: Sredstvima Ministarstva poljoprivrede u Hrvatskoj će se graditi ili obnoviti 200 vrtića, deset ih je i na području Virovitičko-podravske županije

Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić, prigodom posjete Gradu Virovitici, dotaknuo se mnogobrojnih mjera koje providi Vlada RH, kao i Ministarstvo poljoprivrede. Jedna od demografskih mjera je i gradnja novih ili obnova postojećih dječjih vrtića.

– Ministarstvo poljoprivrede je potpisalo ugovor za gradnju ili obnovu 200 dječjih vrtića diljem Hrvatske. To je investicija od oko milijardu kuna, a gradove i općine, ona neće koštati ništa jer sve sufinancira ministarstvo. Samo na području Virovitičko-podravske županije, gradit će se deset vrtića, kako ovdje u Virovitici (Sveti Đurađ), tako i u: Špišić Bukovici, Gradini, Lukaču, Suhopolju, Sopju, Voćinu, Čađavici, Crncu (Velikom Rastovcu) i Čačincima. Po meni, cijena vrtića bi roditeljima trebala biti jeftinija ili pak besplatna, gdje je to moguće, jer djeca su naš prioritet. Sufinanciranje boravka djece od strane općina i gradova, direktna je potpora roditeljima i demografska je mjera – između ostalog je kazao Tomislav Tolušić. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button