Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. siječnja 2019.

Orahovački vatrogasci sedmeročlanoj obitelji Korman iz Nove Ljeskovice, kojoj je u potpunosti izgorjela kuća, donijeli su hranu, odjeću, obuću…

Teško je bilo što reći i napisati, kada svojim očima vidiš ljudsku tragediju, a posebno kada su u pitanju djeca. Tako je bilo i u četvrtak u Novoj Ljeskovici, u općini Čaglin ispred izgorjele kuće nesretne sedmeročlane obitelji Korman. Ispred zgarišta, orahovačke vatrogasce koji su donijeli donaciju ovoj obitelji, dočekala su djeca, obzirom da su roditelji morali u Požegu sređivati osobne dokumente koji su također izgorjeli. Uz njih bili su tu tatina sestrična i majka te zapovjednik DVD Čaglin Ivo Kukić podijelivši s kolegama vatrogascima detalje o ovom teškom događaju:

– Pomogli smo doista koliko smo mogli. Donijeli smo hranu, odjeću, obuću, igračke za djecu i teško je bilo sve to vidjeti. Za donaciju su zasluženi članovi DVD-a Orahovica, Vatrogasne zajednice Orahovica, Grad Orahovica, Crveni križ grada Orahovice, Plivački klub Orahovica, kao i sami građani. Pričao nam je kolega Kukić kako je to bila prekrasna građevina ispred koje su se čak i mladenci znali fotografirati, a otac Velibor sve je to sam napravio svojim rukama u 15 godina rada. Mi ćemo sigurno opet doći, razmijenili smo kontakte s kolegama vatrogascima i pomoći ćemo što gude trebalo i koliko budemo mogli – kaže zapovjednik DVD-a Orahovica Robert Orina. Knedla je stala u grlu, petero djece gleda u ono što je ostalo od njihovog doma, ali se ne predaju, vjeruju da će i za njih doći bolji dani, a zahvala za sve koji im pomažu pa tako i orahovačkim vatrogascima dovoljna je bila u vidu njihovog osmijeha. (www.icv.hr, vg)

Share Button