Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

09. siječnja 2019.

U ponedjeljak 14. siječnja, učenike će dočekati novouređena zgrada Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici: Energetskom obnovom uštedjet će se 57 za toplinsku, te 53 posto za električnu energiju

U zgradi Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici finiširaju se radovi na energetskoj obnovi koji su započeli u srpnju. Prema riječima ravnateljice Gimnazije, Jasminke Viljevac, u ponedjeljak 14. siječnja, kada počinje „proljetni dio“, učenike će dočekati „nova škola“. Naime, nakon što je početkom srpnja potpisan ugovor vrijedan 5.669.059,06 kuna, od čega Virovitičko-podravska županija sufinancira radove sa 2.500.000,00 kuna, a ostatak izdvajaju Fond za sufinanciranje, kao i Fond za zaštitu okoliša, u ovoj obrazovnoj instituciji koja obilježava 100 obljetnicu, radovi su pri samom kraju.

Radove izvodi Tehno Elektro iz Đakova. Nositelj projekta je sama Gimnazija, a napisala ga je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Posrednička tijela na projektu su: Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je ujedno i partner na projektu. Projekt sufinancira EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ovim projektom se planiraju uštede od 57 za toplinsku, do 53 posto za električnu energiju.

Završetkom projekta, Gimnazija Petra Preradovića, „skočit“ će iz D u B energetski razred. Energetskom obnovom postavljena je toplinska izolacija vanjskih zidova, ukopanih dijelova ovojnice, stropa prema negrijanom tavanu, podova prema tlu i negrijanom prostoru. Zamijenjena je vanjska stolarija, postavljena nova rasvjeta, instalirani fotonaponski paneli. Tako će Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, u čiju obnovu se značajnije počelo ulagati od 2014. godine, kada je župan bio još Tomislav Tolušić, zasjat će u novom svjetlu.

androvic

– Bolji uvjeti školovanja za svu našu djecu naš su imperativ i obveza. Ovim će se projektom uštedjeti značajna sredstva koja ćemo moći uložiti u daljnje poboljšanje obrazovnog sustava – poručio je prilikom potpisa ugovora o izvođenju radova virovitičko-podravski župan Igor Andrović. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button