Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

20. prosinca 2018.

Virovitičanin Želimir Holer dobio nagradu za životno djelo Hrvatskog školskog sportskog saveza

Hrvatski školski sportski savez na kraju godine dodjeljuje nagrade najuspješnijim školskim sportskim društvima te pojedincima u protekloj školskoj godini. Svečanost dodjele nagrada u školskom sportu 2018. godine održala se u utorak, 18. prosinca 2018. godine s početkom u 17 sati u Hotelu Aristos u Zagrebu.

Svečanosti su nazočili Krešimir Šamija, zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport, Nikola Perković, predsjednik HŠSS-a, Danira Bilić, ravnateljica Hrvatskog športskog muzeja i predsjednica Hrvatskog fair play odbora, Marijan Jerković, viši savjetnik za TZK Agencije za odgoj i obrazovanje, predsjednici i tajnici županijskih organizacija školskog sporta, nagrađeni učenici i njihovi profesori te vrijedni IPL novinari i volonteri. Kriteriji za proglašenje najboljih školskih sportskih društava određeni su bodovanjem plasmana na natjecanjima školskog sporta te sudjelovanjem u aktivnostima koje organizira HŠSS.

Među brojnim nagrađenima našao se i Virovitičanin Želimir Holer, čovjek koji je svojim cjeloživotnim radom zaslužio nagradu školskog sporta za životno djelo. Želimira Holera kandidirao je školski sportski savez Virovitičko-podravske županije.

Dugogodišnjim radom u području sporta, posebice u skijanju, rukometu i plivanju Holer je ostavio neizbrisiv trag. Svoj sportski potpis posebno je stavio na korice na kojima je pisalo školski sport gdje je 10 godina sudjelovao u organizacijama državnih prvenstava kao koordinator rukometnih natjecanja te je u 2 mandata bio i član izvršnog odbora Hrvatskog školskog sportskog saveza. Nagrada za životno djelo iznosi 6.000 kuna. Popis svih nagrađenih možete pogledati ovdje. (www.icv.hr, ts, skolski-sport.hr, Fotografije: Dora Međimorec, skolski-sport.hr)

Share Button