Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

06. prosinca 2018.

U Zavodu za javno zdravstvo “Sveti Rok” VPŽ, provedena edukacija edukatora u projektu „Mladi za mlade u prevenciji i suzbijanju ovisnosti“

Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije provodi aktivnosti u okviru novoga projekta pod nazivom „Mladi za mlade u prevenciji i suzbijanju ovisnosti“, kojega financira Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske. Cilj je projekta osnaživanje samozaštitnih kapaciteta mladih u Virovitičko-podravskoj županiji u prevenciji ovisnosti i afirmacija njihova zdravlja. Provodit će se u nekoliko faza tijekom 2018. i 2019. godine, i to kroz niz raznolikih preventivnih aktivnosti. Svrha je projekta u prvoj fazi educirati edukatore iz savjeta mladih kako bi oni potom među ostalim mladima u našoj županiji provodili daljnje aktivnosti usmjerene osnaživanju mladih u donošenju ispravnih i zdravih odluka u životu.

Slijedom toga, u petak 7. prosinca 2018. godine u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije održana je edukacija edukatora u ovome projektu, a to su savjeti mladih iz Virovitičko-podravske županije kao suradnici u projektu (Savjet mladih Virovitičko-podravske županije, Gradski savjet mladih Virovitica i Gradski savjet mladih Slatina).

Predavači u edukaciji bili su vrsni domaći stručnjaci, Neven Ricijaš s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, Siniša Brlas i Miroslav Venus iz (Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije), te Vesna Šerepac, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ. Teme su obuhvatile rizična ponašanja mladih kao što su kockanje, ovisnost o drogama, prekomjerno pijenje alkohola i pušenje. Nakon ove edukacije nastavlja se ciklus specifičnog educiranja mladih edukatora radionicama koje će provesti Udruga „Veranda“ kao partner Zavodu u projektu. (www.zzjzvpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button