Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

06. prosinca 2018.

Ured državne uprave u Virovitičko-podravskoj županiji: Pozivamo udruge da usklade svoje statute prema Zakonu o udrugama jer se ne mogu javljati na niz natječaja

Ured državne uprave u Virovitičko-podravskoj županiji poziva sve udruge s područja županije koje do sada nisu uskladite svoje statute prema Zakonu o udrugama (NN 74/14 i 70/17) da to učine što je prije moguće ako žele nastaviti s radom.

– Od 801 udruge koliko ih ukupno vodimo u Uredu državne uprave Virovitičko-podravske županije, njih 184 nije uskladilo svoje akte prema navedenom zakonu što predstavlja poteškoću u radu samih udruga te se ne mogu javljati ni na niz natječaja jedinica lokalne samouprave, zaklada ili EU fondova koji žele financirati aktivnosti udruga. Shodno tome, od te 184 udruge, 82 se odnose na područje Virovitice (44 za grad Viroviticu, 10 za općinu Špišić Bukovicu, 6 za Suhopolje i Lukač, 3 za Gradinu i 13 za Pitomača). 82 udruge se odnose na područje Slatine (53 za grad Slatinu, 15 općinu Sopje, 6 za općine Voćin i Čađavicu, 2 za Novu Bukovicu), dok se 20 udruga odnose na područje Orahovice (11 za grad Orahovicu, 3 za općinu Čačince, 2 za Crnac i 4 za Zdence) – istaknula je Sanja Bošnjak, predstojnica Ureda državne uprave u Virovitičko-podravskoj županiji. (www.uduvpz.hr)

Share Button