Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. studenoga 2018.

Raspisan je Poziv za infrastrukturu i opremu regionalnih centara kompetentnosti, najniži bespovratni iznos koji se može dobiti je 3.000.000,00 kn, a najviši 30.000.000,00 kuna

Regionalni centri kompetentnosti (RCK) mjesta su izvrsnosti u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (SOO) u kojima će se provoditi programi redovitog strukovnog obrazovanja, stručnog usavršavanja i cjeloživotnog obrazovanja kao i drugi oblici formalnog i neformalnog obrazovanja (učenje temeljeno na radu, natjecanja i prezentacije znanja i vještina i slično).

Putem ovog Poziva ulagat će se u infrastrukturu i opremu regionalnih centara kompetentnosti. Strategija pametne specijalizacije identificira sektore poljoprivrede, strojarstva, turizma i ugostiteljstva, elektrotehnike i informacijske tehnologije te zdravstvene zaštite kao napredne u kontekstu doprinosa daljnjem razvoju regije, stoga će se infrastrukturno ulaganje fokusirati na osnivanje regionalnih centara kompetentnosti u sljedećim (pod)sektorima: turizam i ugostiteljstvo, strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo. Najniži bespovratni iznos koji se može dobiti je 3.000.000,00 kn, a najviši 30.000.000,00 kuna. Ukupan raspoloživi iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 563.294.117,66 kuna. Više informacija možete vidjeti OVDJE. (strukturnifondovi.hr)

Share Button