Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. studenoga 2018.

Fotogalerija: Pogledajte kako napreduju radovi na izgradnji multifunkcionalne hale u kojoj će se održavati Viroexpo

Radovi na izgradnji multifunkcionalne hale u kojoj će se održavati Međunarodni sajam Viroexpo su u punom jeku. Završetkom radova na prostoru bivše vojarne u Virovitici nalazit će se 5.200 četvornih metara zatvorenog te još 900 četvornih metara natkrivenog multifunkcionalnog prostora koji će služiti i za održavanje drugih sajmova i manifestacija.

Radove izvodi tvrtka Gradba d.o.o., a stručni nadzor CIP d.o.o. Projekt je vrijedan više od 14 milijuna kuna i financira se sredstvima Ministarstva poljoprivrede. Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a izradila ga je Razvojna agencija VIDRA, a radove je obišao i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, kao i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. Prostor će prvenstveno biti namijenjen Međunarodnom sajmu Viroexpo koji je 25 godina mijenjao lokacije. Osim za Viroexpo, ova hala će služiti za sve sajmove i manifestacije koje se događaju u gospodarstvu i poljoprivredi, posebice za Agroexpo i Izložbu malih životinja.

Nakon izgradnje hale, Međunarodni sajam Viroexpo napokon će dobiti svoje sjedište. Od početka do danas šest je puta mijenjao lokaciju održavanja. Nova hala trebala bi biti gotova do idućeg, 24. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019., koji će se održati od 22. do 24. veljače 2019. godine. (www.icv.hr, žđl, Fotografije: Matija Rođak, Martina Bašić, Facebook)

Share Button