Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

06. studenoga 2018.

Nastavljaju se radovi na izgradnji pješačke staze u Crncu, kraj se očekuje sredinom prosinca

Nastavljeni su radovi na izgradnji pješačke staze u Radićevoj ulici u Crncu. U otvorenom postupku javne nabave za radove „Izgradnja pješačkih staza u naselju Crnac – Radićeva ulica“ odabrana je ponuda ponuditelja Prijevoz i trgovina Tomislav i Slavko Uremović d.o.o. Našice, s cijenom od 1.067.746,00 kuna (bez PDV-a nap.a.), dok je za obavljanje stručnog nadzora odabrana ponuda ponuditelja H-ING d.o.o. Slatina u iznosu od 37.500,00 kuna.

– Cilj ovog projekta je izgradnjom nogostupa u naselju osigurati sigurnu komunikaciju djece, učenika i mladih, kao i cjelokupnog stanovništva te tako doprinijeti poboljšanju života na ovom ruralnom području. Izgradnja adekvatne prometne infrastrukture jedan je od načina za rješavanje problema ciljanih skupina ovog slabo razvijenog područja – rekao je načelnik Općine Crnac Mato Damjan dodavši da se Radićeva ulica nalazi u samom središtu Crnca.

– U njoj se nalazi zgrada ljekarne, a preko puta zgrada općine i škole. Postojeći nogostup je zbog radova uništen i nužan je popravak jer je sada stanovnicima, djeci i učenicima onemogućen prolaz njom te se moraju kretati županijskom cestom – ističe načelnik Damjan.

Očekivani rezultat ovih radova su 2.5 km izgrađenog nogostupa, sigurna komunikacija učenika, djece i mladih kao i ostalog stanovništva, a završetak radova očekuje se sredinom prosinca. (www.icv.hr, vg)

Share Button