Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. listopada 2018.

Dom za starije osobe Borova proslavio 68. rođendan: Najstariji korisnik ima 90 godina

Dom za starije osobe u Borovi je prigodnim programom proslavio svoj 68. rođendan. Tim povodom u čestitare su im došli mnogobrojni uzvanici, između ostalih i zamjenik župana VPŽ Darko Žužak, zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek Golinac i načelnik Općine Suhopolje Siniša Horvat koji su ravnateljici, djelatnicima i korisnicima Doma u Borovi ovom prilikom obećali daljnju dobru suradnju, ali i ostali gosti, predstavnici lokalne zajednice i drugi prijatelji ove ustanove.

Svima njima u ime Doma zahvalila se ravnateljica Zlata Rončević koja je sve nazočne upoznala s radom ove ustanove, između ostalog napomenuvši da je Dom za odrasle osnovan 1950. godine, tada pod nazivom „Dom staraca Suhopoljska Borova”. Najstariji korisnik ima devedeset godina.

– Danas Dom za odrasle u Borovi ima 68 godina, dakle dvadeset i dvije godine smo mlađi nego što je to naš najstariji korisnik, djed Veljko Bogunović koji je nedavno napunio 90 godina. Brojimo 150 korisnika na dugotrajnom smještaju, a najstariji od njih nam je djeda Veljko Bogunović koji je napunio 90 godina. Osim toga imamo četiri korisnika u organiziranom smještaju uz podršku i oko pedesetak korisnika s područja naše županije o kojima brinemo i donosimo im topli obrok. Za sve to zadužen je tim od 63 zaposlene osobe u čijem su sastavu stručni suradnici te pomoćno i tehničko osoblje. Pored svoje redovne djelatnosti naš Dom ima i vlastiti OPG na kojem se uzgajaju domaće životinje, voće i povrće za vlastite potrebe. Osim što tako uštedimo znatna financijska sredstva, nismo o nikom ovisni, uvijek imamo svježe i zdrave namirnice i ono najvažnije…naši korisnici koji rade na tim poslovima, popunjavaju svoje slobodno vrijeme radeći posao koji im je potreban za njihovo psihofizičko zdravlje – napomenula je ravnateljica Doma u Borovi Z. Rončević.

U to smo se mogli i sami uvjeriti tijekom obilaska nakon svečanosti. I vanjski i unutarnji prostor Doma besprijekorno je uređen i „na svom mjestu“, a za sve to svakodnevno brinu vrijedne ruke korisnika i djelatnika Doma. U glazbenom dijelu programa nastupio je ženski vokalni sastav „Kontese“, mnogobrojni učenici Osnovne škole iz Suhopolja i glazbeni sastav „Suhopoljski tamburaši“. (www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

Share Button