Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. listopada 2018.

Obilazak središta Virovitice: Predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović upoznali su s projektom obnove Dvorca Pejačević i uređenjem nove šetnice

Gradonačelnik Ivica Kirin sa suradnicima i projektnim partnerima te nadzorom projekta, a u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, župana Igora Androvića sa suradnicima, predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, proveo je novouređenom šetnicom u središtu Virovitice, ispred virovitičke Gimnazije Petra Preradovića.

Upoznao ju je s jednim od najvažnijih gradskih projekata, uređenjem Dvorca Pejačević i Gradskog parka te šetnice ispred Gimnazije, čiji su radovi u tijeku. Gradonačelnik Ivica Kirin i voditeljica Integriranog projekta “5 do 12 za Dvorac”, Đurđica Aragović, predsjednici su prezentirali sadržaje ovog važnog projekta te izrazili planove za budućnost, vezano uz turizam i kulturu.

Podsjećamo, ukupna vrijednost ovog projekta, čiji je nositelj Grad Virovitica, je 81.439.871 kunu, dok se 66.659.100 kuna financira od strane Europske unije. Provedbom Integriranog razvojnog programa unaprijedit će se upravljanje Dvorcem Pejačević i Gradskim parkom u Virovitici te ujedno stvoriti konkurentna i obogaćena turistička ponuda. Park će dobiti nove tematske drvene mostove, od kojih svaki ima svoju priču, nova fontana sa svjetlosnim i glazbenim efektima već je postavljena, a uskoro će krenuti i javna nabava za opremanje unutrašnjosti Dvorca, koji će biti pravi turistički biser nakon završetka radova, u ljeto sljedeće godine.

Projekt je pripremila Razvojna agencija VTA, a projektni partneri su Gradski muzej Virovitica, Turistička zajednica grada Virovitice, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ i Drvni klaster Virovitičko-podravske županije VIRIDIS.

Prilikom obilaska, predsjednicu su primijetili gimnazijalci u poslijepodnevnoj smjeni pa su iskoristili priliku i pozvali je na zajedničko fotografiranje te kratak obilazak zgrade Gimnazije.

Ujedno, njen prolazak novom gradskom špicom nije prošao nezapaženo, pa su predsjednicu građani koji su se u trenu obilaska našli na špici zamolili za fotografiranje, na što je spremno pristala i strpljivo pozirala ispred objektiva. (www.icv.hr, mlo, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button