Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. listopada 2018.

Iz azila na Pantovčak: Predsjednica RH tijekom posjeta Virovitici udomila Kiku, mješanka labradora i terijera

Tijekom posjeta Skloništu za životinje u Virovitici, predsjednica RH, Kolinda Grabar-Kitarović, je odlučila udomiti jednog psa. Odabrala je šestomjesečnu Kiku, mješanku labradora i terijera. Kika će boraviti s predsjednicom u Uredu na Pantovčaku.

Inače, u Skloništu za životinje su je dočekali domaćin, Dražen Majetić i djelatnici Skloništa. Prema riječima Dražena Majetića, Kika je cijepljena i čipirana, a ovih dana će proći kastraciju i čim se oporavi preselit će se na Pantovčak.

– Ovo nismo uopće očekivali, ali nam je izuzetno drago i svojevrsna je nagrada za trud kojeg svih ovih godina ulažemo u naše sklonište – rekao je Dražen Majetić.

Kikino udomljavanje s osmijesima su pratila tri razreda iz virovitičke Osnovne škole Vladimir Nazor koja su u Skloništu dočekala predsjednicu koja im je na najbolji način ukazala na važnost brige za napuštene životinje. Uz predsjednicu, sklonište su posjetili i potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, župan Igor Andrović, gradonačelnik Ivica Kirin. (www.icv.hr, ml; Fotografije: Mirjana Lukačić i Kristijan Toplak)

Share Button