Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

09. listopada 2018.

Kreće projekt kojim će se urediti “raj uz rijeku Dravu”: U srijedu 10. listopada održat će se početna konferencija za “Posjetiteljski centar Dravska priča”

U srijedu 10. listopada, s početkom od 11,00 sati, u Informativnom edukativnom centru hostelu Dravska priča u Noskovcima, održat će se početna konferencija projekta “Posjetiteljski centar Dravska priča – interaktivan, inovativan i svima pristupačan doživljaj prirode”.

Navedeni projekt provodi Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, u suradnji s partnerima, Virovitičko-podravskom županijom, Razvojnom agencijom VIDRA i Turističkom zajednicom VPŽ. Suradnici u projektu su, Prirodoslovno matematički fakultet u Osijeku, Odsjek za biologiju te Udruga osoba s invaliditetom Slatina.
Projekt se sufinancira bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (Operativni program Konkurentnost i kohezija), u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Promicanje održivog razvoja prirodne baštine”.

Projektom će se na dosad neviđen način dočarati flora i fauna Regionalnog parka Mura – Drava, inače pod zaštitom UNESCO-a. Kada se završi, Dravska priča će biti pravi raj uz rijeku Dravu. Investicija je to od 13,8 milijuna kuna, a 85 posto novca stiže će iz Europskog fonda za regionalni razvoj. (www.vpz.hr, Fotografija: Ilustracija)

Share Button