Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. listopada 2018.

Uskoro postavljanje krovišta: Područna škola u Bakiću, kada se završi, bit će 31. nova škola koja je izgrađena na području Županije u zadnjih 10 godina

Vrijedni radnici tvrtke Građevinarstvo Horvat neumorno rade na izgradnji nove Područne škole u Bakiću, koja se nalazi pri OŠ Eugena Kumičića Slatina. Nakon što su srušili staru i derutnu školu, koja je bila sagrađena 1907. godine, pripremaju se za postavljanje krovišta. Izgradnja nove Područne škole u Bakiću, vrijedna je 1.435.161,88 kuna (400.000,00 kuna izdvaja Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova, Grad Slatina 300.000,00 kuna, a ostatak Virovitičko-podravska županija nap.a.).

igor bakic

Radovi su počeli u lipnju ove godine, kad je položen temeljni kamen, i kada su, na prigodnoj svečanosti, uz, između ostalih, nazočnost župana Igora Androvića, bili gotovo svi roditelje 30-ero djece koja gravitiraju pri školi u Bakiću.

Kada se izgradi, nova područna škola u Bakiću, bit će 31. nova školska zgrada koja će biti izgrađena na području Virovitičko-podravske županije u zadnjih 10 godina. Nova škola, koja je bila želja i roditelja i mještana Bakića, iduće će godine, kada bude izgrađena, biti mjesto za ukupno 30 učenika u tri razredna odjela. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button