Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. listopada 2018.

Fotogalerija: U Josipovu održane 2. Zagorske jeseni koje je otvorio virovitičko-podravski župan Igor Andrović

Svečanim mimohodom kroz selo započele su 2. Zagorske jeseni u Josipovu, manifestacija koju je i ove godine organizirala Udruga žena Josipovo sa željom da se njeguje jezik i kultura njihovih predaka koji su naseljeni u ovo selo, prijašnjeg imena Ciganka, iz Stubice, Bistre, Jakovlja i drugih mjesta Zagorja.

Nakon mimohoda, kulturno-umjetnička društva ”Zdenac” iz Zdenaca, ”Lipa” iz Nove Bukovica, ”Podravina” iz Čađavice, ”Podravac” iz Sopja, te Dječja kulturna skupina ”Neven” iz Donjih Meljana, djeca Područne škole Josipovo i domaćin Udruga žena Josipovo, predstavili su se pjesmom i plesom. Prije samih kulturno-umjetničkih točaka brojnim posjetiteljima manifestacije pozdravnim riječima obratili su se predsjednica Udruge žena Josipovo Marija Čupar, načelnik Općine Sopje Berislav Androš i virovitičko-podravski župan Igor Andrović koji je ujedno i otvorio ovu manifestaciju, a svečanosti je, između ostalim, nazočio i načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.

Osim kulturno-umjetničkog programa, posjetitelji su mogli obići izložbeno-prodajne štandove na kojima su svoje radove izložili Udruga osoba s intelektualnim teškoćama ”Vretenac” iz Slatine, Udruga ”Cer” iz Crnca, Udruga ”Rukotvorine Zdenac” iz Zdenaca, Udruga ”Poklonček” iz Koprivnice i Udruga žena Josipovo.

Nakon svečanog dijela manifestacije za sve goste pripremljen je zajednički domjenak uz nastup glazbenog sastava ”4 Asa”. Iznenađenje za sve posjetitelje bila je 2-metarska torta, uradak slatinske slastičarke Sandre Jadek, koja je podijeljena posjetiteljima.

Josipovo je selo s oko 400 stanovnika u općini Sopje, ali vrlo značajno, jer se iz tog mjesta ljudi nisu iselili, već naprotiv, mjesto bilježi konstantan rast stanovništva. Pokrovitelji ove manifestacije bili su Općina Sopje i Virovitičko-podravska županija. (ADF; Fotografije i Video D. Fišli)

Share Button