Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

04. listopada 2018.

Virovitica: Pogledajte u kojoj su fazi radovi na izgradnji novog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i trodijelne sportske dvorane

Uz Gradski dvorac i park, jedno od trenutno najvećih gradilišta u središtu grada Virovitice nalazi se neposredno u blizini Osnovne škole Vladimir Nazor i Učeničkog doma.

Riječ je izgradnji novog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, te trodijelne školske sportske dvorane na kojima vrijedni radnici rade „punom parom“. Izgradnjom novog Centra neto površine 3.736 m2 osigurat će se adekvatan prostor za školovanje djece s teškoćama u razvoju, a u planu su i nove socijalne usluge. Trodijelna dvorana, neto površine 2.900 m2, bit će primarno školska, ali po potrebi će funkcionirati i za izvanškolske aktivnosti, uključujući razne sportske manifestacije i priredbe.

Kvalitetnijim uvjetima rada raduju se i u COOR-u gdje će se znatno povećati kvaliteta boravka u pogledu socijalnih usluga i edukativnih aktivnosti, kao i u OŠ Vladimir Nazor Virovitica gdje na raspolaganju trenutno imaju samo priručnu dvoranu u kojoj djeca ne mogu igrati niti košarku, niti nogomet, niti rukomet. Ovaj projekt, čiji je nositelj Grad Virovitica, s 50 milijuna kuna sufinanciraju Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. (virovitica.hr, Fotografije: M. Bašić i J. Vidović)

Share Button