Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. listopada 2018.

Do kraja listopada otvoren natječaj za obnovu poljoprivrednog potencijala, maksimalni iznos godišnje potpore po korisniku je 75.000 eura

Prijave na natječaj za operaciju 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“ otvorene su do kraja ovog mjeseca. Na raspolaganju je ukupno 50 milijuna kuna za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima, s ciljem održanja poljoprivredne proizvodnje.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu, a intenzitet potpore iznosi do 100% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta. Više o natječaju saznajte ovdje.

– Uz ovu mjeru za obnovu proizvodnog potencijala uništenog elementarnim nepogodama imamo i mjeru 17 kroz koju pokrivamo 70% premije osiguranja, a mjere se mogu kombinirati i jedna ne isključuje drugu. Klima se drastično mijenja, vremenske nepogode su sve češće i razornije, ali pravovremenim osiguranjem proizvodnje štete se mogu uvelike umanjiti. Ove godine imamo dvostruko više premija osiguranja u odnosu na prošlu godinu. Maksimalni iznos godišnje potpore po korisniku je 75.000 eura, a natječaj je otvoren do kraja ove godine. Na raspolaganju je 70 milijuna kuna – izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar Tomislav Tolušić.

Više o subvencioniranim policama osiguranja saznajte ovdje. (www.mps.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

Share Button