Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

02. listopada 2018.

Fotogalerija: Pogledajte kako je u Virovitici, uz obilje smijeha i pozitivne vibracije obilježen Međunarodni dan starijih osoba

U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici, obilježen je Međunarodni dan starijih osoba. Bio je to događaj koji su organizirali Virovitičko-podravska županija i Matica umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije, a svim umirovljenicima, njihov dan, čestitao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Naime, odlukom Glavne skupštine Ujedinjenih naroda, posljednjih 28 godina 1. listopada obilježava se kao Dan starijih osoba. Ove godine Matica umirovljeničkih udruga Virovitičko podravske županije cjelodnevnim se aktivnostima uključila u obilježavanje spomenutog dana. U dopodnevnim satima ispred Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici, uz pomoć Virovitičko podravske županije, djelatnice Doma zdravlja VPŽ starijim osobama mjerile su krvni tlak i razinu šećera u krvi. Mjerenju je pristupilo stotinjak zainteresiranih. Popodne je održana Sjednica Izvršnog odbora Matice umirovljeničkih udruga VPŽ na kojoj je napravljen osvrt na aktivnosti u godini koja je pri kraju i usvojen plan rada za iduću godinu te je u članstvo Matice primljena udruga iz Rezovačkih Krčevina.

U večernjim satima u virovitičkoj Knjižnici i čitaonici otvorena je prigodna izložba umirovljeničkih radova: slika, vezenih tkanina, oslikanih boca, goblena oslikanih jaja. Uz izložbu održan je prigodni program u kojemu je sudjelovao niz raznovrsnih izvođača od Mješovitog pjevačkog zbora umirovljenika općine Pitomača, pjesnikinja i pjesnika, glazbenog sastava, violinista Ivana Kovačevića, koji se sa svojih 94 godine ne odvaja od svog instrumenta u čije tajne ga je, kao dječaka uveo najpoznatiji virovitički glazbeni pedagog Jan Vlašimsky.

Grupa Katice Kovačević pokazala je da se i u zlatnim godinama mogu napraviti špaga i svijeća, što je često problem i mladim osobama. Prigodni program u prepunoj knjižnici su pratili virovitičko-podravski župan Igor Andrović i zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac, koji su pozdravili sve prisutne te pročelnica ureda župana Jasna Abramović i predsjednik Matice umirovljenika Virovitičko-podravske županije Stjepan Virag. Program je šarmantno vodio Trpimir Markotić. Nakon programa nastavljeno je druženje uz glazbu i čašicu razgovora. (www.vpz.hr, www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

 

Share Button