Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. rujna 2018.

Fotogalerija: Uskoro će nekad derutni i ruševni Dvorac Janković u Suhopolju zasjati punim svjetlom, a u njemu bi u budućnosti moglo biti i 5D kino

Da Virovitičko-podravska županija nije kupila Dvorac Janković u Suhopolju, on bi danas, s obzirom u kakvom je stanju bio, bio ruševina i hrpa građevinskog materijala, ruglo u središtu Suhopolja. No, zahvaljujući viziji tadašnjeg župana Tomislava Tolušića, Suhopolje će, zahvaljujući sredstvima Europske unije i Virovitičko-podravske županije, dobiti jedan od najljepših dvoraca u Slavoniji, jer prema riječima virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, obnova Dvorca Janković u Suhopolju primiče se kraju.

– Do kraja godine bit će gotovi radovi na Dvorcu Janković u Suhopolju. U njemu će biti multimedijalni prostor, suvenirnica, smještajni kapaciteti… Želja nam je da u njemu postavimo 5D kino (kino s pet dimenzija nap.a.), a takvo što ne postoji od Zagreba do Osijeka. U tom kinu, koje ne bi bilo veliko, prikazivali bi se filmovi o povijesti grofa Jankovića, Suhopolju, Virovitičko-podravskoj županiji… Obogatila bi se turistička ponuda ovoga kraj i upoznali posjetitelji s Virovitičko-podravskom županijom i Suhopolje.

slika za suhopolje

Inače, 3LHD-a interdisciplinarni arhitektonski ured je autor arhitektonskog projekta obnove.  No tu se ne misli stati. U budućnosti Dvorac Janković će imati i maleni bazen, wellness, a kako se u blizini nalaze nogometni tereni, možemo očekivati da će Suhopolje postati idealno mjesto za pripreme sportskih klubova… (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button