Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. rujna 2018.

Lea Sobodić najbrže gura kosilicu na 100 metara, a „kraljevi“ u vožnji motokultivatora su Đuro Sekulić i 1664 Cret team iz Creta

Orahovica je ponovno bila u svijetu oktana, ljubitelji sportskog adrenalina došli na svoje. U organizaciji Reda vitezova Ružice grada i Off road kluba Orahovica održan je veliki spektakl, jedinstvena 11 državna utrka motokultivatora.

Osim kraljevske discipline, utrke motokultivatora, održana su i natjecanja u vožnji kros motora, off road vozila i posebna utrka guranja kosilice na 100 metara:

– Ovo je doista jedinstvena utrka u Hrvatskoj i ponosan sam što se sve ovo održava upravo u našem gradu. Veliko hvala svim vozačima, oni su za nas heroji, a veliko hvala i Gradu Orahovici i Turističkoj zajednici grada na pomoći u organizaciji – rekao je na kraju utrke predsjednik Reda vitezova Ružice grada Vlado Grgić.

Nakon po dvije vožnje u svakoj kategoriji, mjerenja vremena i krugova, proglašeni su najbolji. U kategoriji guranja kosilice na 100 metara pobijedila je 13-godišnja Lea Sobodić iz Orahovice dok je drugo mjesto pripalo Leonu Peziću. Najbrži u vožnji kros motora bio je Luka Huber iz MX kluba Orahovica, drugo mjesto pripalo je njegovom klupskom kolegi Damiru Hornungu, a treće Saši Šerčiću iz Feričanaca.

U kategoriji motokultivatora natjecalo se u dvoje kategorije do i preko 5 k/s. U slabijoj kategoriji slavio je najstariji sudionik Đuro Sekulić (80) iz Orahovice, a drugo mjesto pripalo je najmlađem sudioniku 10-godišnjem Niki Kovaču. U konkurenciji off road vozila broncu je osvojio Emil Hašpraj iz Nove Jošave, srebro Radivoj Bolić iz Orahovice, a najbrži je bio Saša Bošnjaković iz Osijeka.

U kraljici natjecanje najviše krugova je odvozio i time pobjedu odnio 1664 Cret team iz Creta, drugo mjesto pripalo je Cesting radionica temu iz Osijeka, a treće Šogorima iz Orahovice. Nagrade najboljima uručila su predstavnica grada Orahovice Lana Jurkin te suci natjecanja Ervin Kovač i Duško Rađenović. (www.icv.hr, vg, Fotografije: Vladimir Grgurić)

Share Button