Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. rujna 2018.

Fotogalerija: Pogledajte kako napreduju radovi na obnovi rodne kuće Petra Preradovića u Grabrovnici koja će u budućnosti biti Memorijalni muzej ovog velikog hrvatskog pjesnika

Saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa svojim zamjenicima, Marijom Klementom i Darkom Žužakom, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin sa zamjenikom Damirom Marenićem, te načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, obišli su radove na obnovi rodne kuće Petra Preradovića u Pitomači, koja će u budućnosti biti Memorijalni muzej Petra Preradovića. Radove izvodi tvrtka Bistra d.o.o. iz Đurđevca, a njihova vrijednost je 5.627.281,38 kuna.

Planirani rok završetka radova na obnovi rodne kuće Petra Preradovića je početkom iduće godine, a u našoj fotogaleriji pogledajte u kojoj su fazi radovi. Nositelj projekta je Općina Pitomača, partner je mađarski grad Csurgó. Projekt dolazi iz programa prekogranične suradnje Hrvatska – Mađarska pod nazivom „Preradović i Csokonai – proslava pjesnika romantizma u prekograničnom području“, a pripremila ga je Županijska razvojne agencije VIDRA. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button