Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

30. kolovoza 2018.

Počeli radovi na obnovi skladišta i nadstrešnice OPG-a Franje Halasa koji će u investiciji vrijednoj 4.463.086,50 kuna modernizirati postupak proizvodnje hrana s kupnjom dva traktora i GPS kontrolera

Župan Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović, simbolično je „prvom lopatom betona“, označio početak radova na rekonstrukciji skladišta poljoprivrednih proizvoda OPG-a Franje Halasa u Breziku kod Nove Bukovice.

Riječ je o projektu “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava”, a prema kojoj je OPG Franje Halasa iz Brezika kod Nove Bukovice, dobio procijenjeni iznos potpore od 2.231.543,25 bespovratnih kuna, za investiciju ukupno vrijednu 4.463.086,50 kn. Kroz navedenu investiciju, OPG Franje Halasa će uz rekonstrukciju skladišta poljoprivrednih proizvoda i nadstrešnice za poljoprivredne strojeve i mehanizaciju, kupiti da traktora te aplikacijski GPS kontroler. Ukupna vrijednost iznosi 4.463.086,50 kuna.

– I na primjeru OPG-a Franje Halasa vidimo, kako se može živjeti od poljoprivrede, ali uz puno rada i ulaganje u poljoprivredne strojeve ali i potrebne skladišne prostore – istaknuo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz kojeg je na početku radova, uz vlasnika Franju Halasa i njegovu obitelji i djelatnike, nazočio i njegov zamjenik Darko Žužak, kao i predstavnici VIDRA-e koji su i napisali ovaj projekt. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button