Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. kolovoza 2018.

Fotogalerija: U Gimnaziji Petra Preradovića Virovitica, postavlja se toplinska izolacija, nova rasvjeta, obnavljaju se podovi i stropovi…

Nakon što je u srpnju, potpisan ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade Gimnazije, vrijedan 5.669.059,06 kuna  (potpisali su ga direktor tvrtke Tehno Elektro iz Đakova Petar Prodanović i ravnateljica Gimnazije Petra Preradovića Virovitica Jasminka Viljevac), uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesne Šerepac, radovi u ovoj VT srednjoj školi idu “punom parom”.

Tako će Gimnazija Petra Preradovića za svoju 100-u obljetnicu gimnazijskog obrazovanja u Virovitici, imati prekrasnu novu/staru zgradu u kojoj će učenici osim energetske uštede imati i odlične uvjete za svoje obrazovanje. Od navedenog iznosa, Virovitičko-podravska županija sufinancira radove sa 2.500.000,00 kuna, a ostatak izdvaja Fond za sufinanciranje, kao i Fond za zaštitu okoliša. Posrednička tijela na projektu su: Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekt sufinancira EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ovim projektom se planiraju uštede od 57 za toplinsku, do 53 posto za električnu energiju.

IMG_3649

Završetkom projekta, Gimnazija Petra Preradovića, „skočit“ će iz D u B energetski razred. Energetskom obnovom postavit će se toplinska izolacija vanjskih zidova, ukopanih dijela ovojnice, stropa prema negrijanom tavanu, podova prema tlu i negrijanom prostoru. Zamijenit će se vanjska stolarija, postaviti nova rasvjeta, instalirati fotonaponski paneli. U bliskoj budućnosti, Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, u čiju obnovu se značajnije počelo ulagati od 2014. godine, kada je župan bio Tomislav Tolušić, zasjat će u novom svjetlu.

Projekt je pripremila VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, prijavitelj je Gimnazija Petra Preradovića uz potporu osnivača, Virovitičko–podravske županije, partner na projektu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. (www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

Share Button