Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

06. kolovoza 2018.

Objavljen je otvoreni trajni poziv ”Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata”

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 3.8.2018. raspisuje otvoreni trajni poziv ”Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata”.

Otvorenim trajnim Pozivom ukupne vrijednosti 40.500.000,00 kn razvit će se i proširiti mreža izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata koja će se temeljiti na suradnji s udrugama iz Domovinskog rata, a kojima će se dodjeljivati potpore za pružanje usluga navedenim ciljnim skupinama Poziva. Usluge za ciljne skupine obuhvaćat će pružanje psihosocijalne pomoći, zdravstvene skrbi i pomoći pri obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti, a njihova svrha je pridonijeti povećanju socijalne uključenosti i unaprjeđenju kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Također, provedbom projekata udruge iz Domovinskog rata imat će mogućnost razvijanja postojećih znanja, stjecanja novih znanja i vještina te zapošljavanja novih stručnjaka, što će ojačati njihove kapacitete za pružanje usluga ciljnoj skupini te omogućiti kvalitetnu nadopunu postojećeg sustava skrbi za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata.

Najniži iznos bespovratnih sredstava iznosi 500.000,00 HRK a najviši 2.000.000,00 HRK. Intenzitet potpore po pojedinom Projektu može iznositi do 100% prihvatljivih troškova, odnosno prijavitelji/partneri nisu dužni osigurati vlastito sufinanciranje. Planirano trajanje provedbe projekata je od  16 do 24 mjeseci od dana sklapanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Na Poziv na dostavu projektnih prijedloga prijavitelj se može prijaviti samostalno ili u projektnom partnerstvu. Broj partnera nije ograničen. Prijavitelj i partner(i) moraju biti pravne osobe – udruge iz Domovinskog rata i registrirane u Republici Hrvatskoj najmanje 12 mjeseci od datuma prijave na Poziv.

Poziv se vodi u modalitetu otvorenog trajnog Poziva i otvoren je od 3.8.2018. do 31.12.2019. godine ili dok se ne iscrpe raspoloživa financijska sredstva. Više o tome možete vidjeti ovdje. (strukturnifondovi.hr)

Share Button