Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. kolovoza 2018.

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u Virovitici odana počast poginulima za Domovinu

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti na Gradskom groblju u Virovitici odana je počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima. Uz pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Nenada Križića i predstavnike Virovitičko-podravske županije na čelu sa županovim zamjenicima Darkom Žužakom i Igorom Pavkovićem, počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su i predstavnici Grada Virovitice s gradonačelnikom Ivicom Kirinom i predsjednicom Gradskog vijeća Lahorkom Weiss, Policijske uprave virovitičko-podravske na čelu s načelnikom Sinišom Kneževićem, kao i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Molitvu za sve poginule hrvatske branitelje predvodio je župnik Župe sv. Roka, fra Rozo Brkić.

Sjećanje je to na vojno-redarstvenu akciju Oluja u kojoj su hrvatske snage u kolovozu 1995. godine oslobodile više od 80 posto okupiranog teritorija. Oluja je najpoznatija i najveća operacija Hrvatske vojske i ujedno jedan od simbola Domovinskog rata. U akciji su poginula 174 hrvatska branitelja, a ranjeno ih je 1.430. Također, Oluja je, uz Bljesak, ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button