Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

19. srpnja 2018.

Izaslanstvo Zagrebačke županije u razgovoru sa županom Igorom Androvićem i njegovim suradnicima zanimalo se za dobre primjere sustava navodnjavanja na našem području

Izaslanstvo Zagrebačke županije, Josip Kraljičković pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo zagrebačke županije, uz suradnicu Gordanu Županac, sastalo se sa županom Igorom Androvićem i njegovim suradnicima, zamjenikom župana Darkom Žužakom i privremenim pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Dariiom Riplijem.

Tema razgovora bili su sustavi navodnjavanja, a kako je Virovitičko-podravska županija, jedan od hrvatskih lidera po tome, izaslanstvo zagrebačke županije, zanimali su dobri primjeri koji se provode na našem području. Naime, prošle godine, na području VPŽ otvoren je Sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška koji se prostire na 1.260 hektara i gdje se površina natapa vodom iz rijeke Drave. Inače, prošli tjedan, župan Igor Andrović, potpisao je ugovore o gradnji dva nova sustava navodnjavanja, Đolta i Novi Gradac – Detkovac, čime će se dobiti dodatnih gotovo 1000 hektara navodnjavane površine. Nakon sastanka, izaslanstvo iz Zagrebačke županije, obišlo je Sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button