Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. lipnja 2018.

Predstavnici Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa kod župana Androvića: U sklopu Pekmezijade prvi put će se održati Slavonska alka

U službenom posjetu županu Virovitičko-podravske županije Igoru Androviću bili su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, predsjednik Udruge Ivica Bušljeta te dopredsjednici Mirko Bušljeta i Mirko Horvatin. Tom prigodom branitelji su informirali župana i njegovog zamjenika Darka Žužaka o održavanju radionice zdrave prehrane, popularne Pekmezijade koju Udruga ove godine organizira sedmi put zaredom.

Cilj tog kulinarsko-zabavnog događaja koji će se u Dugoj Međi održati 26. kolovoza je promocija zdrave kuhinje, a prvi put će jedan od pokrovitelja biti Ministarstvo poljoprivrede. Osim toga, kao i svake godine pokrovitelji su i Virovitičko-podravska županija i Općina Zdenci, a suorganizatori i sponzori tvrtka Podravka iz Koprivnice, Udruga kuhara grada Orahovice i Hvidra Orahovica. Osim toga, branitelji iz Duge Međe u sklopu ovog događaja organizirat će sportske igre za hrvatske branitelje te prvi put Slavonsku alku. (www.icv.hr, bs)

Share Button