Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. lipnja 2018.

Dani Općine Špišić Bukovica: Odana počast poginulim braniteljima i održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Nakon odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima u prostorijama Hrvatskog doma u Špišić Bukovici u okviru obilježavanja Dana općine – Ivanja 2018. održana je svečana sjednica Općinskog vijeća.

Nakon što je mnogobrojne goste, među kojima su bili pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, njegovi zamjenici Marijo Klement i Darko Žužak, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, njegova zamjenica Vlasta Honjek Golinac, predsjednica Gradskog vijeća Virovitice Lahorka Weiss te načelnici susjednih općina, pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Tihomir Majstorović, o rezultatima rada Općine u proteklom razdoblju govorio je načelnik Hrvoje Miler.

– Zahvaljujući dobroj suradnji s općinskim vijećem, mjesnim odborima te svim udrugama s područja naše općine u proteklih godinu dana mnogo toga smo napravili, a sve s ciljem podizanja standarda kvalitete življenja naših žitelja u svim segmentima i svih sedam naših naselja. Osobno smatram da je najvažniji projekt za razvoj i očuvanje naše općine odobrenje sufinanciranja izgradnje dječjeg vrtića, projekta vrijednog oko 4.500.000 kuna. Nadam se da će već od iduće jeseni vrtić biti u funkciji i da će konačno i naša općina nakon 30-ak godina ponovno imati dječji vrtić u funkciji – rekao je Miler.

– Nadalje, Ministarstvo demografije odobrilo nam je projekt izgradnje dječjih igrališta u Špišić Bukovici, Vukosavljevici i Rogovcu vrijedan oko milijun kuna. Ovih dana ćemo dobiti i građevinsku dozvolu za izgradnju reciklažnog dvorišta, a očekujemo i rezultate natječaja za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada. Općinska zgrada – Kurija „Špišić“ također je jedan od projekata koji je u tijeku rekonstrukcije i obnove, a nedavno smo dobili i uporabnu dozvolu za mjesni dom u Novom Antunovcu, za čiju smo izgradnju od Ministarstva regionalnog razvoja dobili 500.000 kuna – naglasio je između ostaloga načelnik Miler dodajući kako se na području Općine provode projekti vrijedni oko 35 milijuna kuna – zaključio je načelnik Miler.

U ime načelnika općina Virovitičko-podravske županije čestitku domaćina na Danu općine uputio je Siniša Horvat, načelnik općine Suhopolje, a u ime gradonačelnika, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

– Nije bilo lako dovesti toliko novca u vašu općinu da nije bilo sposobnih ljudi na čelu s vašim gradonačelnikom Hrvojem Milerom. Uz dobru suradnju općine sa županijom, na području vaše općine uskoro će krenuti projekt navodnjavanja 250 hektara površine na Đolti, a također i izgradnja nove škole u Okrugljači, uz čestitku domaćinima – kazao je župan Igor Andrović.

Na kraju sjednice čestitke domaćinima uputio je i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić.

– Kao prvo zahvalio bih svim poginulim hrvatskim braniteljima s područja vaše općine, koji su živote dali za slobodnu nam Hrvatsku. U znak sjećanja na njihove žrtve sredstvima ministarstva podigli smo spomen obilježja u Okrugljači, Bušetini, Lozanu i Vukosavljevici, a zbog bržeg rješavanja braniteljske populacije u cilju nam je osnažiti ured za hrvatske branitelje u županijskoj upravi – uz čestitku domaćinima istakao je Nenad Križić. (www.icv.hr, zc)

Share Button