Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. lipnja 2018.

Sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Općina Čađavica sanirat će mjesni dom u Čađavačkom Lugu

U Čađavici je potpisan ugovor o početku sanacije mjesnog doma u Čađavačkom Lugu. Ugovor su potpisali načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević i Tomislav Horvat ispred izvođača radova Graditeljstva Horvat. Nadzor nad radovima na domu obavljat će H-ING d.o.o. iz Slatine. Dom u Čađavačkom Lugu sanirat će se sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja iz programa ”Pomoć lokalnoj zajednici”.

Ovaj projekt obnove doma pripremila je Općina Čađavica, a nakon zaprimljene nominacije Ministarstvo je dalo ”zeleno” svijetlo provedbi istog. Vrijednost projekta kojim će se između ostalog promijeniti krovište na domu, dotrajale grede, izmijeniti električne instalacije, izgraditi potpuno novi sanitarni čvor i kuhinja, je približno 395.000,00 kuna. Nakon završetka obnove doma u Čađavačkom Lugu, čiji je završetak radova inače ugovorom predviđen do 1.listopada ove godine, Općina Čađavica već ovih dana priprema posljednju potrebitu dokumentacije za izgradnju potpuno novog društvenog doma u Vraneševcima, koji su još jedino mjesto koje na području općine nema svoj adekvatan društveni prostor.

Prema riječima načelnika Rončevića, Općina će potpuno spremna dočekati djelovati na prvu pruženu mogućnost bilo od strane Ministarstva, bilo od strane raznih europskih fondova, kako bi došli do potrebitih sredstava za provođenje željenog cilja odnosno spomenute izgradnje potpuno novog doma u Vraneševcima.(www.radioslatina.hr, dj/Foto: Robert Turkalj)

Share Button