Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. lipnja 2018.

U Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina, uz potporu Virovitičko-podravske županije, otvoren je CNC praktikum: Učenici će raditi s četiri CNC vertikalne glodalice

Na inicijativu predmetnih nastavnika strojarstva Ranka Čučkovića i Vedrana Runje, a u suradnji s kolegama iz Veleučilišta u Karlovcu, Industrijsko-obrtnička škola Slatina nabavila je, uz potporu Virovitičko-podravske županije, te pojedinih donatora, četiri CNC vertikalne glodalice namijenjene za školsku, učeničku, te mentorsku obuku i vježbe u zanimanju CNC operater/operaterka. Nabavljena CNC oprema omogućit će provedbu nastavnog plana i programa ne samo za CNC operatera već i CNC programera, koji škola u budućnosti planira uvrstiti u nastavni program.

Tim povodom, u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina, upriličeno svečano otvorenje CNC praktikuma koji će učenici strojarstva koristiti u korelaciji s ostalim zanimanjima pri realizaciji nastavnih programa, odnosno krojačima za izradu amblema, stolarima za izradu drvenih ukrasa, te Elektroinstalaterima za izradu PCB pločica.

Tom prilikom Industrijsko-obrtničku školu Slatina obišli su virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa zamjenikom Darkom Žužakom, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac, slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić s pročelnikom Marinom Kokorićem, koje je kroz školu proveo ravnatelj Mladen Graovac, te ih upoznao sa svojim planovima kako poboljšati sam rad škole. Osim toga, nazočni su bili i ravnatelje Srednje škole Marka Marulića Slatina Darko Špoljarić, kao i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina Danijela Fabric Fabijanac. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button