Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. lipnja 2018.

Bit će ovo 31 nova škola u zadnjih deset godina: Župan Igor Andrović potpisao ugovor o izgradnji nove Područne škole u Bakiću

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović potpisao je s izvođačima radova ugovor o gradnji nove Područne škole Bakić pri Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina. Vrijednost radova iznosi 1.392.161,88 kuna, radovi će započeti 20. lipnja, a trebali bi završiti do početka iduće školske godine, odnosno do rujna 2019.

Investitor je Virovitičko-podravska županija, radove će izvesti Građevinarstvo Horvat, a stručni nadzor Cip d.o.o. (ugovor o stručnom nadzoru iznosi 43.000,00 kuna).

Nova škola bit će ukupne površine 214 kvadratnih metara, a pohađat će ju tridesetak učenika. Bit će to 31 nova škola u posljednjih 10 godina koju gradi Virovitičko-podravska županija, a o tome je govorio i župan Igor Andrović.

– Financiranje izgradnje škole u Bakiću ići će iz sredstava Ministarstva regionalnog razvoja, odnosno 400.000,00 kuna. Grad Slatina financira gradnju sa 300.000,00 kn (2×150,000), a ostatak pokriva Virovitičko-podravska županija – rekao je župan Igor Andrović, ističući da se nastava za učenike iz Bakića do sada odvijala u Slatini u kombiniranim razrednim odjelima koja nisu zadovoljavala potrebnim standardima.

Do završetka gradnje, učenici iz Bakića pohađat će školu u Slatini uz organizirani prijevoz učenika. Potpisu ugovora uz predstavnike tvrtki Građevinarstvo Horvat i Cip d.o.o. nazočila je i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac.

Župan Igor Andrović, naglasio je kako Virovitičko-podravska županija ima i građevinske dozvole za novu Srednju školu u Orahovici, Industrijsko-obrtničku školu Virovitica, Učenički dom Virovitica, Područnu školu u Vukosavljevici. Istaknuo je i kako uskoro kreće energetska obnova Gimnazije Petra Preradovića Virovitica, a Virovitičko-podravskoj županiji je prošla energetska obnova Sportske dvorane Tehničke škole Virovitica. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button