Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. lipnja 2018.

Uređivat će se zgrade dječjih vrtića i postaviti nova igrališta u: Virovitici, Slatini, Voćinu, Pitomači, Suhopolju, Špišić Bukovici, Rogovcu i Vukosavljevici, Novoj Bukovici dokumentacija za vrtić

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je rezultate Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/ dječjim vrtićima u 2018. godini.

Rekonstrukcijom zgrada dječjih vrtića, fiksnom opremom i uređenjem okoliša dječjih igrališta poboljšat će se materijalni uvjeti predškolskih ustanova u općinama Voćin, Pitomača, Suhopolje te u gradovima Virovitici i Slatini. U općini Špišić Bukovica gradit će se nova dječja igrališta i to u naseljima Špišić Bukovica, Rogovac i Vukosavljevica. Općini Nova Bukovica odobrena su sredstva za izradu projektne dokumentacije za izgradnju dječjeg vrtića u naselju Nova Bukovica. Ukupan iznos odobrenih sredstava za projekte s područja Virovitičko-podravske županije je 2.575.767,00 kuna.

Ulaganje u objekte dječjih vrtića pridonijet će poboljšanju materijalnih uvjeta kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda te ravnomjernijoj dostupnosti programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. (www.ravidra.hr)

Share Button