Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

25. svibnja 2018.

Županijski vijećnici jednoglasno podržali osnivanje Tehnološko-inovacijskog centra, za privremenog ravnatelja imenovan je Dario Ripli

Županijski vijećnici jednoglasno su na izvanredno sazvanoj sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije, kojom je predsjedavao zamjenik predsjednika Marijan Brek, podržali odluku o osnivanju Tehnološko-inovacijskog centra Virovitica koji je Županija prijavila Ministarstvu znanosti i obrazovanja na Javni poziv za dostavu bespovratnih sredstava „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja inovacija“. Radi se o projektu koji će imati značajnu ulogu za jačanje poljoprivrednog i prehrambenog sektora na području naše županije, ali i šire.

Za realizaciju projekta zaslužni su tadašnji župan, danas ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, u vrijeme prijave ravnatelj VIDRA-e, a danas ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric i tadašnji pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove, a današnji župan Igor Andrović.

Sjednici je uz virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegovih zamjenika Marija Klementa, Darka Žužaka i Igora Pavkovića, nazočio i saborski zastupnik Tomislav Žagar. Tehnološko-inovacijski centar Virovitica nalazit će se u krugu Visoke škole Virovitica, a kroz projekt vrijedan 17.571.604,21 kuna uložit će se sredstva u izgradnju infrastrukture te opremanje laboratorija koji će biti specijalizirani za određena područja poljoprivrede i prehrambene tehnologije. Za privremenog ravnatelja imenovan je Dario Ripli, inače privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove VPŽ. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button