Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. svibnja 2018.

Tjedan botaničkih vrtova i arboretuma: Posjetite Lisičine, najmlađi arboretum u Hrvatskoj s čak 520 različitih biljnih vrsta

U Hrvatskom domu u Slatini održan je okrugli stol na temu „Arboretum Lisičine: jučer, danas, sutra“ na kojem su uz stručnjake iz šumarija, s područja ekologije, govorili i predavači sa Šumarskog fakulteta u Osijeku, a ovom predavanju su između ostalih, nazočili i zamjenik župana Darko Žužak, gradonačelnik Grada Slatine, Denis Ostrošić, načelnik Općine Voćin Predrag Filić…
Okrugli stol dio je obilježavanja 8. Tjedna botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske, koji traje do 20. svibnja.

– Iako je najmlađi u Hrvatskoj, Arboretum Lisičine ponosi se s čak 520 različitih vrsta biljaka. Predstavlja zanimljivo odredište ne samo za studente, nego i za ljubitelje prirode iz cijele Hrvatske – rekla je Nataša Rap, rukovoditeljica Odjela za ekologiju Uprave šuma Podružnica Našice.

Lisičine će se u okviru 8. Tjedna botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske moći obići i uz stručno vođenje. Voditelji napominju da je pritom nužno ranije se najaviti Šumariji Voćin na telefonski broj 033/565-137. (www.icv.hr, af, mlo, foto: A. Fišli)

Share Button