Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. svibnja 2018.

Slatina dobila novu mini atletsku stazu, a za poticanje učenika za obrtnička zanimanja, OŠ Eugena Kumičića je nabavila 3D printer, CNC stroj i laserski graver

Danom otvorenih vrata Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina obilježila je Dan škole u sklopu kojeg je simbolično otvoreno novouređeno vanjsko igralište, te održan sportski višeboj kao aktivnost projekta prekogranične suradnje Hrvatske i Mađarske (projekt STILL).

Projektom STILL škola je na betonskom igralištu dobila zaštitni sloj od tartana, nove golove za nogomet i rukomet, koševe, a iscrtana je i mini atletska staza. Također, za poticanje učenika za obrtnička zanimanja škola je u okviru istog projekta nabavila 3D printer, CNC stroj i laserski graver.

U višeboju učenici, njih oko 180, iz Szigetvára, Srednje škole Marka Marulića Slatina, Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina i Udruge osoba s invaliditetom Slatina, natjecali su se u krosu na 600, 800, 1000 i 1200 metara, dječaci su igrali nogomet, a djevojčice odbojku, dok su se članovi Udruge s invaliditetom oprobali u bacanju vorteksa. Po završetku natjecanja sudionicima sportskog višeboja ravnateljica škole domaćina Božica Majhen uručila je pehare i medalje.

Dan otvorenih vrata škole završen je svečanom sjednicom Učiteljskog vijeća na kojoj je ravnateljica Božica Majhen predstavila realizirane i planirane aktivnosti projekta STILL (Sport, ICT, jezične kompetencije u službi očuvanja tradicije obrtništva i konkurentnosti na tržištu rada učenika Slatine i Szigetvára), te je uručila zahvalnice zaslužnim učiteljima.

Akronim STILL predstavlja (sport, ict, jezične kompetencije u službi očuvanja tradicije obrtništva i konkurentnosti na tržištu rada učenika Slatine i Sigetvara). Nositelj projekta je OŠ Eugena Kumičića Slatina, partner u Mađarskoj je OŠ Sebastijan Tinody Lantos iz Sigetvara, a partner u Hrvatskoj je Srednja škola Marka Marulića Slatina. Vrijednost projekta je 249.999.14 eura, udio EU je 85%, a 15 % financirat će osnivači škola, odnosno Virovitičko-podravska županija. Osnovna škola Eugena Kumičića, kao vodeći partner, imat će budžet od 140,497,00 eura, mađarski partner od 99.502,14 eura, a SŠ Marka Marulića budžet od 10.000,00 eura. Projekt traje do 14. 9. 2018. godine. (domovina333.blogspot.hr, ADF)

Share Button