Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. svibnja 2018.

Rukometašice Pitomače odigrale 32:32 u Dugom Selu: U 58. minuti Pitomača je gubila 29:32, a tada je Tena Mioč zabila dva i Marija Roberta Magić jedan za konačan bod ”velik kao kuća”

Bio je to derbi koji je nekome trebao trasirati put u Druu ligu, a nekoga ostavi i u najkvalitetnijem rangu. U dvoboju 24. kola I. HRL, Pitomača je u Dugom Selu odigrala 32:32 (17:20).

Bilo je to dramatičnih 60. minuta. Pitomača je na odmor otišla sa +3 (20:17), no, tada su igračice Dugog Sela kojima je ovo bila presudna utakmica, preokrenule rezultat. U 47. minuti su stigle, a potom i prestigle izabranice trenera Darka Međimorca (27:27, pa 32:29 u 55. minuti). U posljednjih pet minuta, Pitomačanke su zabile tri gola, ali drama je nastala u posljednjih 10 sekundi, jer je Dugo Selo imalo sedmerac za pobjedu.

No, Josipa Mamić je promašila gol i pobjedu. Pitomačanke na prvenstvenoj ljestvici, dva kola prije kraja, imaju 3 boda više od Dugog Sela, a za dva tjedan na svom parketu igraju protiv Lokomotive. U dvoboju s Dugim Selom, ne sjajno je odigrala još uvijek nezaliječena Terezija Ćurić, koja je i kao takva zabila 10 golova. Maja Kožnjak se pridodala s 9, Tena Mioč je inkasirala 5, Andrea Božić 4… (www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

Share Button