Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

04. svibnja 2018.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Sopja: Priznanja uručena VIDRA-i Agenciji za regionalni razvoj te Virovitičko-podravskoj županiji, Srebrne plakete dobili su Božo Grgić i Udruga žena Josipovo

U Sopju je u Mjesnom domu, povodom svetog Florijana, održana svečana sjednica Općinskog vijeća Sopje, na kojoj su domaćini, predsjednik Općinskog vijeća Siniša Hrgović, te načelnik Berislav Androš, govorili o projektima u posljednjih godinu dana, ali i budućim aktivnostima. Između ostalog, načelnik Berislav Androš je između ostalog, najavio, uz sredstva Virovitičko-podravske županije i Općine Sopje, rekonstrukciju Područne škole u Josipovu te niz drugih projekata.

Obraćajući se nazočnima, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, podcrtao je odličnu suradnju Virovitičko-podravske županije i Općine Sopje, govoreći o sustavu navodnjavanja Kapinci – Vaška, ali i budućem sustavu navodnjavanja Kapinci – Vaška II. faza. Istaknuo je kako Virovitičko-podravska županija kroz svoj proračun, ali i putem EU fondova, po čemu je prva u Hrvatskoj u povlačenju europskih sredstava po glavi stanovnika, brine i skrbi o svim gradovima i općinama na području Virovitičko-podravske županije.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća, nazočili su i brojni načelnici s područja Virovitičko-podravske županije, a potom su odlukom načelnika Androša i Općinskog vijeća, dodijeljene Zahvalnice, te Srebrne plakete Općine Sopje. Zahvalnice su dobili: Josip Matoković, Danijel Rastija, Glasnici istine, Župa Sopje, HVIDR-a VPŽ, VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije (priznanje je preuzela v.d. ravnateljica VIDRA-e Željka Vuković), Virovitičko-podravska županija (priznanje je preuzeo zamjenik župana Darko Žužak), saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić. Srebrne plakete uručene su: Boži Grgiću za 61. dobrovoljno darivanje krvi, te Udruzi žena Josipovo za humanitarni rad i veliki doprinos u promociji Općine Sopje. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak i Dragutin Fišli)

.

Share Button