Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. travnja 2018.

Zagrepčanin Vedran Gračan i Osječanka Maja Urban ukupni pobjednici 11. Bisera Slavonije u Parku prirode Papuk

U Park šumi Jankovac je u organizaciji Maraton kluba Hrvatski sokol Osijek, te suorganizaciji Parka Prirode Papuk, uz pokroviteljstvo Općine Čačinci, održana 11. Brdska utrka „Biser Slavonije“.
Dužina staze za trkače seniore i bila dvanaest, a seniorka 10 kilometara, dok su kadeti, kadetkinje juniori i juniorke trčali dužinom staze od pet kilometara.

U muškoj konkurenciji ukupno slavio je Vedran Gračan s vremenom 59:23 , drugi je bio Dejan Radanac 1:01:30 dok je treće mjesto pripalo Đuri Komlenoviću 1:01:40. U poretku žena ukupno najbrža je bila Osječanka Maja Urban s vremenom 1:17:15, srebro je pripalo također Osječanki Sandri Privšek s vremenom 1:20:46, dok je broncu oko vrata stavila Kristina Špoljarić-Jazvanac istrčavši stazu od 1 kilometara u vremenu od 1:22:44.

U muškoj konkurenciji po kategorijama, do 23 godine slavio je Luka Gjajić, od 23 do 24 godine najbrži je bio Dejan Radanac, drugi Matija Crmković, a treći Zvonimir Ivančević. Potom u kategoriji od 35 do 39 godina prvi je ciljnu vrpcu prošao Vedran Gračan, drugi Nenad Ostojić, a treći Vedran Rožić. U konkurenciji 40 do 44 godina na prvu stepenicu pobjedničkog postolja popeo se Tomislav Bilandžić, stepenicu niže bio je Manuel Čarđić, a treće mjesto osvojio je Dario Novoselić. Kod trkača od 45 do 49 godina starosti prvi je bio Petar Šokčić, drugi Dario Majetić, a treći Goran Draksler, zatim kod trkača od 50 do 54 godine slavio je Đuro Komlenović, drugo je bio Damir Kigl, a treći Ranko Pecikozić. U kategoriji trkača od 55 do 59 godina pobijedio je Ivica Lenard dok je drugo mjesto osvojio Marijan Cindrić, u konkurenciji do 64 godine pobjednik je Franjo Nandić, a u najstarijoj kategoriji 65 do 69 godina slavio je Zlatko Milošević. Kod žena o kategoriji 14 do 15 godina pobijedila je Laura Šoš, u kategoriji 23 do 34 godina najbrža je bila Maja Urban, druga je kroz cilj prošla Kristina Špoljarić Jazvanac, a treća Maja Domnjak. U kategoriji 35 do 39 godina slavila je Sandra Privšek, stepenicu niže bila je Lana Ostojić, dok je bronca pripala Vandi Zahirović, zatim kod trkačica od 40 do 44 godine, najbrža je bila Zorica Cvancinger, drugo mjesto osvojila je Kristina Princip, a treće Monika Bizik. U kategoriji 45 do 49 godina prvo mjesto pripalo je Gabrijeli Poslon, drugo Kristini Dumančić, a treće Mariji Sesar i u kategoriji od 55 do 59 godina pobjedu je odnijela Dubravka Filipović:

– Ovu utrku i osvojena mjesta posvećujem svom pokojnom djedu Milanu kojemu je danas rođendan. To je bila osoba koja je uz moje roditelje i pokojnu baku bio i ostao najdraža osoba u mom životu. I moram se zahvaliti kolegi trkaču Goranu Draksleru koji me ”vukao” tijekom cijele utrke. U svakom slučaju Biser Slavonije je ponovno bio sjajan, prekrasan prirodni ambijent i sjajna ekipa – rekla je ukupno treća u ženskoj kategoriji Kristina Špoljarić Jazvanac.

Na ovogodišnjem 11. Biseru Slavonije sudjelovalo je 80 trkača i trkačica iz cijele Hrvatske, a treba reći da je glavni sponzor bio Decathlon:
– Biser Slavonije je postao posebna utrka prije svega zbog ljepote okoliša Parka prirode Papuk, ali zbog same staze. Hvala svim sudionicima koji su se odazvali i još jedna posebnost ove utrke je što su svi zapravo pobjednici jer je riječ o odličnoj ekipi trkača koji se međusobno dugo znaju i međusobno se natječu. Ova utrka se boduje za Hrvatsku planinsku ligu i Hrvatski planinski kup – riječi su voditelja natjecanja Damira Černića iz Maraton kluba Hrvatski Sokol Osijek. (www.icv.hr, vg)

Share Button