Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. travnja 2018.

Program LIFE u posjeti LIFE projektima u provedbi na području Virovitičko-podravske županije

Polaznici edukativne radionice EU Programa LIFE-edukacija za lokalne i regionalne institucije, u organizaciji Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Nacionalne kontakt točke za Program LIFE 2014.- 2020. posjetili su 12. travnja 2018. godine Virovitičko–podravsku županiju, odnosno općine Pitomača i Čađavica. U Eko centru Banov Brod, polaznike radionice su pozdravili ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko–podravske županije Tatjana Arnold Sabo, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić i ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanaca Josip Ivoš.

Tatjana Arnold Sabo prezentirala im je provedbu projekta Old Drava, Program LIFE+, 2013, koji se provodi na području općine Pitomača (Križnica), nakon čega su se predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike i polaznici radionice, u pratnji djelatnika Javne ustanove i općine Pitomača, uputili biciklima na Križnicu, gdje su obišli poučnu stazu LIFE – Stara Drava.

U sklopu posjeta, polaznici radionice posjetili su i Informativno edukativni centar Dravska priča u Noskovcima, gdje im je predstavljen postav Centra i prezentirana provedba projekta Drava Life Program LIFE 2014, koji se provodi na području općine Čađavica.  (virovitica-nature.hr)

Share Button