Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. ožujka 2018.

CARNET-ov projekt „e-Škole“, u kojem su: Gimnazija Petra Preradovića, te osnovne škole, iz Nove Bukovice, Suhopolja, Virovitice i Slatine, proglašen je među 12 najboljih edukacijskih projekata u svijetu

Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) proglasila je CARNET-ov pilot projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ jednim od 12 najboljih projekata u svijetu u području primjene IKT-a u obrazovanju za 2017. godinu u konkurenciji od 143 prijavljena projekta iz 79 zemalja.

Dodjela nagrada održana je danas u sjedištu UNESCO-a u Parizu, a kao predstavnice pilot projekta „e-Škole“ nazočile su joj Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja te Branka Vuk, pomoćnica ravnatelja CARNET-a za podršku obrazovanju, koje su ujedno i predstavile projekt okupljenima na svečanosti.

U projekt je bilo uključeno 150 škola, 100 osnovnih i 50 srednjih škola (gimnazija i strukovnih), od kojih je 5 s područja Virovitičko-podravske županije. To su: Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, te osnovne škole, Vladimira Nazora Nova Bukovica, Suhopolje, Vladimira Nazora Virovitica te Eugena Kumičića Slatina

Nagrada „UNESCO King Hamad bin Isa Al-Khalifa“ od 2005. godine prepoznaje inovativne načine korištenja novih tehnologija u širenju obrazovnih mogućnosti kroz pružanje pristupa kvalitetnom obrazovanju te omogućavanje cjeloživotnog učenja. Nagradu financira Kraljevina Bahrein, a dodjeljuje se pojedincima i organizacijama koje provode izvrsne projekte s ciljem poboljšanja poučavanja i učenja u digitalnom dobu.

Nositelj projekta je bio CARNet – Hrvatska akademska i istraživačka mreža, s partnerima Agencijom za odgoj i obrazovanje, Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Fakultetom organizacije i informatike u Varaždinu. (www.carnet.hr, www.vpz.hr)

Share Button