Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. ožujka 2018.

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica predstavljen je Biciklistički vodič kroz Središnju Hrvatsku, Slavoniju, Baranju i zapadni Srijem

U virovitičkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici predstavljen je Biciklistički vodič, zagrebačkih autora Lidije Vrečar Mišćin i Roberta Rige. Prvi je to objavljen biciklističko turistički vodič u Hrvatskoj, a obuhvaća područje Središnje Hrvatske, Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema. Vodič je predstavila autorica Lidija Vrečar Mišćin, koja je ujedno i predsjednica Koordinacijskog tijela za razvoj cikloturizma u Republici Hrvatskoj.

Autorica je govorila o izgrađenim biciklističkim rutama, korisnim internetskim stranicama i turističkim atrakcijama spomenutog dijela Lijepe naše. Na 11 stranica u Vodiču je predstavljena i Virovitičko-podravska županija. Vodič također sadrži pregledne karte, zanimljive tekstove i 400 fotografija.

– Biciklistički vodič bit će od koristi za sve ljubitelje biciklizma ali i ljubitelje putovanja, jer važno je da se pokrenemo – istaknula je autorica L. Vrečar Mišćin. (www.icv.hr, nk, Fotografije: Hrvoje Belobrk)

Share Button