Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. ožujka 2018.

Visoke temperature tope snijeg, a voda prijeti: U Rušanima su kod Županijskog kanala uvedene izvanredne mjere jer je voda prešla granicu od 300 cm, kod Čačinaca je nivo vode preko novći stagnirao

Prema podacima objavljenim na službenoj stranici Hrvatskih voda, a nakon mjerenja u petak u 6,00 sati, u Rušanima, kod Županijskog kanala, uvedene su izvanredne mjere.

U Rušanima je u 6,00 sati izmjereno 302 centimetra, a 300 je bila granica za izvanredne mjere. Na drugoj mjernoj poziciji, na kojoj su uvedene redovne mjere „Potok Vojlovica kod Čačinaca“, u 6,00 sati (petak 9. ožujka), prema podacima sa službene stranice Hrvatskih voda (www.voda.hr), izmjereno je 375 centimetara i tamo nedostaje 75 centimetara za izvanredne mjere. Ovdje vodostaj “stoji” u odnosu na mjerenje sedam sati ranije. Na ovoj mjernoj stanici, voda dolazi s Papuka, gdje se još uvijek glavnina snijega nije počela topiti, što se očekuje u petak, a posebno u subotu i nedjelju, kada će temperature zraka u nizinama dosegnuti 20 Celzijevih stupnjeva. Vodostaj rijeke Drave ne bilježi značajniji porast. (www.vpz.hr www.voda.hr, Fotografija: Ilustracija)

rusani-6-sati

Share Button