Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. ožujka 2018.

Za izniman doprinos tehničkom odgoju i obrazovanju građana: Virovitičanin, Zoran Kozjak dobitnik je godišnje nagrade „Faust Vrančić“ za tehničku kulturu

Stručni učitelj Industrijsko-obrtničke škole iz Virovitice Zoran Kozjak dobitnik je vrijedne godišnje nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić“.

Ova nagrada se dodjeljuje za izniman doprinos tehničkom odgoju i obrazovanju građana u Republici Hrvatskoj, osobito mladih te za razvoj i unapređivanje inventivnoga rada. Vrijedno priznanje za trud i uspješan rad uručila mu je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u Zagrebu, a svečanosti je nazočila i Vesna Bedeković, saborska zastupica i predsjednice saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu.

– Ponosan sam što je ova nagrada pripala meni i slobodno mogu reći kako je ovo najveće priznanje s područja struke u mom životu. Vidim je kao pohvalu za dugogodišnji rad, više od dvadeset godina u struci i ona je sve što sam mogao poželjeti – rekao nam je nagrađeni stručni učitelj Zoran Kozjak.

a1z3nev4

Virovitičanima je poznat po izumima koje stvara s učenicima i nagradama koje s njima redovito osvaja na sajmovima i izložbama. Zoran K. je tajnik i jedan od osnivača Društva strojara „Oto Horvat“ u Virovitici, na međunarodnom planu poznat je po tematskoj cjelini Sunčani satovi te kao autor priručnika za potrebe praktične nastave u brodogradnji, strojarstvu i metalurgiji. Uz svoj bogati pedagoški rad kao restaurator doprinosi očuvanju povijesne građe iz ostavštine Ota Horvata. (www.icv.hr, M. Lo., foto: privatni arhiv)

Share Button