Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

19. veljače 2018.

Posjetitelji su odlučili: Hotel Kurija Janković dobitnik je nagrade “Booking.com Guest Review Awards 2017.”, njihova ocjena iznosi 9.2

Hotel Kurija Janković dobitnik je nagrade “Booking.com Guest Review Awards 2017.”. Naime, Booking.com, globalni lider u povezivanju putnika s najširim izborom nevjerojatnih smještajnih objekata, nagrađuje svoje partnere, vlasnike smještajnih objekata koji kontinuirano pružaju gostima odlično korisničko iskustvo i dodjeljuje im nagradu Guest Review Award 2017. Kao rezultat predanog rada da gostima hotela pruže izvrsno korisničko iskustvo, dobitnici su nagrade “Booking.com Guest Review Award 2017.”. Izvanredno je postignuće konstantno držati ovako visoku ocjenu (9.2).

Hotel Kurija Janković u Kapela Dvoru, zabilježila je lani 2.547 noćenja, što je znatan porast u odnosu na 2016. Ruševna kurija obnovljena je europskim novcem i sredstvima Virovitičko-podravske županije. Pretvorena je u hotel i otvorena u svibnju 2016. Izbrojila je te godine 462 noćenja… Godinu dana kasnije su na 2.547, a u siječnju 2018. su se zaustavili na brojci 314 noćenja s tendencijom daljnjeg rasta.
– Veliki je to uspjeh za novi i mali hotel. Kako bismo se predstavili gostima, koristimo i društvene mreže, pišemo blogove – kaže Sanja Sudar, voditeljica hotela.
Posjetitelja je bilo 50 posto stranih i 50 posto domaćih. Strani su stizali iz Austrije, Njemačke, Mađarske, Slovačke i Češke, a ugostili su i Brazilce, inženjere koji su bili u posjetu lokalnim tvrtkama.

Hotel-Kurija-Jankovic-(foto-Matija-Turkalj)

Usmjereni su, ističe, na cikloturizam.
– Ova je zima je do sada bila topla pa su gosti znali sjesti na električne bicikle i 30 kilometara obilazili naša sela – zadovoljna je Sanja Sudar.

Kurija u Kapela Dvoru bila je ruševina koju je Virovitičko-podravska županija kupila i obnovila za 10 milijuna kuna.
– Kurija Janković je danas hotel baština s četiri zvjezdice. Obnovljeno je ono što su nam ostavili preci, a to je atraktivno stranim turistima. Raspolaže s 18 komfornih dvokrevetnih soba, a gostima su na raspolaganju caffe bar, restoran, soba za sastanke, konferencijska dvorana, suvenirnica i bicikli. Hotel se nalazi na mjestu gdje Slavonija grli Podravinu i u okruženju UNESCOPrekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav – zaključila je Sanja Sudar.

Oni su nedvojbeno turistički hit kontinentalne Hrvatske, a tek im slijedi „druga faza razvoja“ s novim sadržajima u sklopu projekta EV13 Gap ili Kapela II., Hotel Kurija Janković će dobiti Wellness, vinski bar, vrt leptira, svlačionice i jednu fiksnu stanicu za popravak bicikala čemu će se posebno razveseliti ljubitelji cikloturizma, jer će se ovim projektom, Kapela Dvor upisati na europski biciklistički pravac Eurovelo 13. Prijavitelj je Virovitičko-podravska županija, partner je grad Barcs. Ukupna vrijednost projekta iznosi 14.868.706,35 kuna. Projekt je napisala VIDRA, a početna konferencija održat će se početkom ožujka… (www.vpz.hr, www.vecernji.hr, www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak, Matija Turkalj, Facebook)

Share Button