Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. veljače 2018.

Premijerom predstave “Svatković” započeo je VIRKAS 2018., otvorila ga je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek

Svečanom premijerom predstave Kazališta Virovitica „Svatković“ započeli su 14. Virovitički kazališni susreti – Virkas 2018. Ovogodišnji festival uz ravnatelja kazališta Mirana Hajoša i gradonačelnika grada Virovitice Ivice Kirina, otvorila je i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Režiju, scenografiju i kostimografiju potpisuje Samo M. Strelec, a glumačku postavu čini cijeli virovitički ansambl (Blanka Bart, Igor i Vlasta Golub, Goran Koši, Snježana Lančić, Sara Lustig, Mijo Pavelko, Goran Vučko i Draško Zidar). Svojom izvedbom ove drame o svakodnevnom čovjeku oduševili su prepuno virovitičko kazalište. – Riječ je o čovjeku koji u životu ima sve, ali ništa ne može ponijeti sa sobom na drugu stranu nakon smrti – rekao je redatelj Samo Strelec o tematici odigrane predstave. Glavnu ulogu, Svatkovića, igrao je Draško Zidar.

– Susreli smo se s tekstom koji na najbolji mogući način ocrtava sve ono što sve nas čeka i koji nam šalje jasnu poruku: kako sijemo, tako ćemo i žeti – rekao je Draško Zidar, dodajući kako ćemo se svi jednom naći u ulozi Svatkovića i biti prisiljeni položiti račune.

Kako izgleda život Svatkovića i možete li pronaći sebe u tom liku možete saznati i u subotu 10. veljače od 19:30 sati. Osim ove, za vrijeme trajanja Virkasa 2018. do 11. ožujka, moći ćete vidjeti još 17 predstava i koncert na čak četiri lokacije.

Svečanoj premijeri nazočili su i saborski zastupnici Vesna Bedeković, Josip Đakić i Zlatko Hasanbegović, župan virovitičko-podravski Igor Andrović, kao i drugi dužnosnici Županije i Grada te ostali uvaženi gosti. (www.icv.hr, ml; foto: M.Lukačić, I. Borbaš)

Skip to content